Detský idol Hugo Sníček sa živí netradičnou prácou: Stará sa možno aj o vašu bezpečnosť!

Jednou z hlavných hviezd detskej televíznej stanice Jojko je Hugo Sníček, ktorého naši najmenší diváci a ich rodičia určite veľmi dobre poznajú. Jeho predstaviteľ Peter má však aj inú prácu a naozaj vás prekvapí, čomu sa venuje. Vďaka jeho profesii sa možno aj vy môžete cítiť bezpečnejšie!

Peter Lupták alias Hugo Sníček z detskej stanice Jojko sa pred časom objavil v obľúbenom Inkognite, kde sa naši hádači snažili prísť na to, čomu sa venuje popri nakrúcaniu obsahu pre deti. Po chvíli sa im podarilo zistiť a uhádnuť, že pracuje ako plašič vtákov na bratislavskom letisku. Hoci by sa možno mohlo zdať, že ide o zvláštnu profesiu, ktorá možno nie je až tak dôležitá, opak je pravdou. Ak by sa totiž na letisku vtáctvo neplašilo, mohlo by sa pri vzlietavaní či pristávaní dostať do turbín lietadla. A to by mohlo skončiť naozaj veľmi zle. Peter tak svojou prácou prispieva možno aj k vašej bezpečnosti.

INKO - Hugo Snicek Zdroj: TV JOJ

​Na plašenie sa používa viacero techník, ktoré sa striedajú alebo kombinujú. „Na bratislavskom letisku plašíme viacerými spôsobmi. Či už pomocou dravých vtákov, alebo pomocou psov, pomocou bioakustiky a aj pomocou palných zbraní. Musíme plašiť v ne/pravidelných cykloch, aby si tie vtáky nezvykli na to, že o dvanástej tu bude lietať sokol, tak si počkám na konári a potom budem lietať ďalej. Musíme to sledovať podľa pohybu vtáctva, podľa toho, aké počasie je vonku a aj podľa mesiacov,“ vysvetlil televízny Hugo Sníček. Celý rozhovor nájdete vo videu HORE!

Snicek a Duhalka Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbené Inkognito každý pondelok o 20:40 na JOJke a svojim deťom pustite reláciu Sníček a Dúhalka každú sobotu a nedeľu o 7:30 na TV Jojko!

Chcete, aby vaše deti zažili vystúpenie Huga Sníčka naživo? Viac informácií nájdete tu!