Sníček

Sníček

Sníček Hugo deťom splní každý sen!

Vždy v noci snové víly prinášajú deťom sny. Hugo sa však cez deň nudí a zmyslí si, že Luciu a Damiána navštívi aj cez deň. Nevie sa však v našom svete správať, a tak ho deti učia, ako byť vychovaný. On im za to vysvetlí a ukáže, ako fungujú najznámejšie hodiny na svete Big Ben, či ako žijú rôzne zvieratá. Vezme ich do džungle, pod morskú hladinu, do vesmíru, a tiež do svojho snového sveta, kde je možné naozaj všetko. Deti si s Hugom zaspievajú, zatancujú a naučia sa vždy niečo nové.

Making Of

Sníček Hugo a Snová ríša

Lucia a Damián trávia poobedie ako inokedy – trochu sa nudia vo svojej skrýši na streche a premýšľajú, čo budú robiť. V tom sa tam však objaví Hugo Sníček a všetko sa zmení! Samček snovej víly sa s nimi skamaráti a ukáže im, ako sa čarujú sny.

Vesmír

Lucka sa v škole naučila, ako vesmír vyzerá. To však ešte netušila, že sa aj s Damiánom do vesmíru prenesú spolu s Hugom Sníčkom, pre ktorého nič nie je problém. Ukáže im, ako vyzerá Slnko a vysvetlí, odkiaľ sa zobrali mená planét. A nakoniec každému vyčaruje aj vlastnú planétu podľa ich predstáv.

Zvieratá

Lucia a Damián trávia popoludnie na streche a zabávajú sa hrou Hádaj, na čo myslím. Damián však veľmi túži mať vlastné šteniatko a celú hru kazí. Keď k nim príde Hugo, rád sa pridá a deti ho naučia, ktoré zvieratá žijú na farme, v džungli či na dvore. Sníček ich za to vezme do Snovej ríše a ukáže im bájne zvieratá ako sú Pegas, Fénix či jednorožce.

Slušné správanie

Slovíčka prosím, ďakujem, dobrý deň a dovidenia by mali byť súčasťou slovnej zásoby každého jedného človeka, pretože je to základ slušného správania sa. Sníček Hugo ich však vôbec neovláda, keďže v jeho svete žije sám. Preto sa Lucia a Damián rozhodnú naučiť Huga základy slušného chovania sa k iným ľudom, aby sa mu žilo ľahšie na svete a aby ho ľudia mali radšej.

Ľudské telo

Hugo prichádza za Luckou a Damiánom v tej pravej chvíli – deti sa chcú zahrať hru Kubo velí, ale potrebujú na to tretieho hráča. Keď Sníčkovi vysvetlia pravidlá, ten sa do hry veľmi vloží a dá deťom zabrať, až sa Lucia potkne a udrie si nohu. Vtedy je čas na čarovanie! Hugo deťom ukáže, čo sa skrýva v ľudskom tele a spoločne zistia, či má nohu v poriadku.

Denný režim

Hugo síce vie všeličo, ale správať sa v našom svete, to teda vôbec nie. Nechápe, prečo deti musia chodiť do školy a okrem zábavy majú aj nejaké povinnosti. Lucia a Damián mu vysvetlia, že všetko má svoju postupnosť a Hugo ich za to zoberie na najznámejšie hodiny na svete Big Ben.

Ako funguje TV

Deti si vymysleli super hru: „vysielajú“ si vlastné televízne správy. Trošku im ju však naruší nezbedný Hugo, ktorý si zázračným ovládačom s nimi robí, čo sa mu zachce. Pridáva a uberá zvuk, zrýchľuje či spomaľuje obraz a donúti ich aj tancovať. A za to, že im vystrája takúto neplechu, vezme ich do skutočnej televízie a vysvetlí im, ako sa vyrábajú filmy a relácie.

Hračky

Lucia, Damián a Hugo majú prvý veľký konflikt, pretože chlapci zničia Luciinu obľúbenú hračku v zápale hry. Hugo si uvedomí, prečo Lucia plače a rozhodne sa deti zobrať na výlet do továrne na hračky. Damián je prekvapený z toho, ako vznikajú hračky a z toho, že nie každé dieťa má toľko hračiek ako on a Lucia. Po návrate na strechu zo snového sveta sa jeho vzťah k hračkám a k hrám radikálne zmení.

Svetadiely

Deti by chceli precestovať celý svet! Zo školy vedia, že na každom kontinente sa žije inak a že aj čas je všade iný. Hugo im však ukáže oveľa viac: ako vyzerajú jednotlivé svetadiely, akí ľudia tam žijú aj aké zvieratá. Spoločne si namaľujú a vyfarbia celý svet.