Mäsové guľôčky

Mäsové guľôčky so zemiakovou kašou

Mäsové guľôčky

Ingrediencie:
500 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
3 PL strúhanky
1½ ČL rasce
1½ ČL soli
1 vajce

Postup:

Všetky ingrediencie na mäsové guľôčky dôkladne premiešame v miske. Pripravíme si plech, na ktorý budeme mäsové guľôčky ukladať. Na plech si položíme papier na pečenie. Do dlane zoberieme trošku mäsa a vytvarujeme si malé, na pohľad sympatické guľôčky. Na plech poukladáme jednu guľôčku vedľa druhej. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C a pečieme približne na 25 minút.

Zemiaková kaša

Ingrediencie:
600 g zemiakov
50 g masla
100 ml mlieka soľ

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Do kastróla vložíme nakrájané zemiaky, zalejeme dobre osolenou vodou až 2 cm nad zemiaky. Počkáme, kým sa nám zemiaky uvaria, približne 20 minút. Zemiaky scedíme a do hrnca vložíme maslo. Počas pučenia zemiakov postupne pridávame mlieko. Mlieko pridávame tak, aby mala kaša tú správnu hustotu. Prajeme si dobrú chuť, fidli-fidli!