Haruľa

Haruľa

Ingrediencie:
1 kg zemiakov (banduriek ;) )
1 vajíčko
3 PL hladkej múky
3 PL strúhanky
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 ČL soli
½ ČL rasce
1 PL majoránu
maslo na vymastenie plechu

Postup:

Zemiaky si očistíme a nastrúhame na menšom strúhadle. Vylejeme z misky prebytočnú vodu, ktorá sa zo zemiakov po strúhaní uvoľnila. Pridáme hladkú múku, strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, rascu, vajíčko. V rukách si pošúchame majoránku a pridáme do zmesi. Všetky suroviny poctivo premiešame, aby sa spojili. Medzitým si maslom vymastíme plech. Cesto rozotrieme po celom plechu. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180-200°C, približne 40 minút. Podávame s kyslou smotanou alebo kečupom. Prajeme si dobrú chuť, fidli-fidli!