Bublanina

Bublanina

Ingrediencie:
6 vajíčok

6 PL kryštálového cukru
6 PL vlažnej vody
6 PL hladkej múky
1 kypriaci prášok
1 vanilkový cukor
2 hrste vykôstkovaných čerešní alebo ovocia podľa chuti
maslo a strúhanka na vymastenie plechu
práškový cukor na posypanie


Postup:

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Do misky so žĺtkami pridáme 6 PL kryštálového cukru a vyšľaháme do penista. Keď máme penu vyšľahanú, pridáme postupne 6 PL vody a opäť šľaháme. Do zmesi pridáme 6 PL hladkej múky a kypriaci prášok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho pomaličky do žĺtkového cesta. Medzitým si maslom vymastíme plech a vysypeme strúhankou, aby sa nám koláč počas pečenia nepripiekol. Pripravené cesto vylejeme na plech a poukladáme naň vykôstkované čerešne alebo iné obľúbené ovocie. Bublaninu pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút. Na záver môžeme koláčik posypať práškovým cukrom. Prajeme si dobrú chuť, fidli-fidli!