311586384_5543330145758001_266029113687566911_n

Bibliotéka je späť!

Veľtrh kníh s názvom Bibliotéka sa vracia do bratislavskej Incheby. Od 10. do 13. novembra sa môžete tešiť na bohatú ponuku titulov od viacerých vydavateľstiev, a tiež zaujímavý sprievodný program plný známych osobností a spisovateľov.

Nové tituly a známe mená

Na Bibliotéke budú vystavovať knihy tie najväčšie a najznámejšie vydavateľstvá ako Ikar, Albatros, Tatran, či Slovart, nebudú však chýbať ani menšie vydavateľstvá a kníhkupci, ktorí predstavia svoje knižné novinky a bestsellery. Na podujatí v Inchebe budete môcť stretnúť aj známych autorov ako napríklad Zdena Studenková, Jaro Bekr, Zuzana Smatanová, Dr. Krause, Andrea Rimová, Jozef Banáš a mnoho ďalších.

Veľtrh priblíži aj reportáže slovenských a českých reportérov z Ukrajiny Chleba z minového pole, knihu a audioknihu od 19 slovenských a dvoch českých autorov načítanú najlepšími slovenskými hereckými hlasmi Slovensko Krimi, novú knihu Úzkosť od Denisy Fulmekovej či rozprávanie Lucie Satinskej o knihe Milý Tato, ktorá obsahuje listy písané Julovi Satinskému.

Autorka Zuzana Šimeková predstaví svoj úspešný debutový román Krásni ľudia. Novinku Výdych, nádych uvedú autori Lucia Lackovičová a Viktor Schiller, prvý certifikovaný inštruktor „wimhofovej“ metódy na Slovensku. Výnimočnú knihu Vraniak Albín, inšpirovanú príbehmi odvážnych držiteľov ocenenia Biela vrana predstaví Zuzana Wienk.

Zahraničné hviezdy

Účasť na knižnom veľtrhu prisľúbil aj obľúbený poľský autor krimi Tomasz Duszyński. Na Bibliotéke priblíži svoju knihu o vraždách v pohraničí Glatz. Z anglického Newcastlu navštívi Inchebu anglický spisovateľ Matt Wesolowski, autor skvelých detektívnych prípadov Šesť príbehov a Hydra.

Bibliotéka v tomto roku dáva špeciálny priestor aj na prezentáciu ukrajinskej literárnej tvorby. Napríklad, o svojich fantasy sériách pre young adult čitateľov porozpráva ukrajinská autorka Natalja Ščerba.

Rozprávky a hry (nielen) pre deti

Čítanie je veľmi dôležité pre zlepšovanie slovnej zásoby. U detí rozvíja fantáziu a predstavivosť, a má pozitívny vplyv na učenie aj celkový vývoj dieťaťa. Detská literatúra dostane na Bibliotéke veľký priestor. Tie najvýznamnejšie tituly odprezentujú poprední slovenskí autori detskej literatúry ako napríklad: Gabriela Futová, Zuzana Štelbaská, Marka Staviarska, Diana Mašlejová, Zuzana Csontosová a Peter Nagy.

To však nie je všetko: Katarína Kerekešová predstaví knihu o pavúčej rodinke Websterovci 3, učiteľ a spisovateľ Peter Bartoněk príde porozprávať o knižke Obed v ohrození (o deťoch zo štvrtej A), Barbora Kardošová priblíži svoje dielo o fantastických kamošoch a Braňo Jobus príde porozprávať o knižke Chrontulienka.

Deti sa môžu tešiť aj na zábavný program v spolupráci s TV JOJko. Na podujatí vystúpia hviezdy televízie ako Hugo Sníček, Dúhalka, kapela MalinyJam a Fidlikanti. Stretnúť sa budete môcť aj s Mirom Jarošom. Nuda rozhodne nehrozí!

Zdroj: Jojko

​​Okrem toho deti aj dospelých privíta herná zóna, kde sa budete môcť zahrať najrôznejšie spoločenské hry. Priamo na Bibliotéke sa bude krstiť herná novinka Čoko-Battle. Autor hry, slovenský spisovateľ Július Belan, v hre nechal svoj rukopis, keď jednotlivým čokoládkam vytvoril charaktery a nezabudol pridať aj herné variácie s použitím ozajstnej čokolády. Spoznajte aj jednu z najlepšie hodnotených rodinných hier na svete, Hanamikoji!

To však rozhodne nie je všetko! Podrobnejšie informácie o programe získate na www.incheba.sk

Bibliotéka sa bude konať od 10. do 13. novembra spolu s výstavou minerálov, drahých kameňov a fosílií Minerály Bratislava. V tomto roku si môžete zakúpiť aj permanentku za zvýhodnenú sumu, vďaka ktorej si môžete knižný program naplno užiť počas všetkých štyroch dní.