IMG_5264

Dieťa potrebuje 12 objatí denne, aby sa cítilo v bezpečí. Je to veľa alebo málo?

Knihy o osobnostnom vývoji dieťaťa uvádzajú, že 12 je ten správny počet, aby k vám malo dôveru a istotu. Štyri objatia denne sú na prežitie, osem, aby sme vydržali. Dvanásť, aby sme boli šťastní. My však tvrdíme, že hrejivých objatí nie je nikdy dosť. Objatie je niečo magické, osobné a funguje aj tam, kde sú slová zbytočné. Od júna sa budeme na JOJKOVI objímať, túliť a mojkať. Na obrazovky prichádza náš nový kamarát macko Mojko. Rozkošný medvedík prináša porciu lásky na každý deň.

Dramaturgička TV JOJKO Branislava Hronská prezradila viac o tomto unikátnom projekte.

„Macko Mojko prišiel z lesa, pretože sa rozhodol stať sa spevákom. A myslím si, že sa mu to podarilo. V jeho prvej pesničke vysvetľuje, ako sa dostal do rozprávkového sveta. Ten je veľmi pekne prepojený so svetom detí, kde na základe krásneho textu, od známej slovenskej autorky Márie Podhradskej zo Spievankova, kladie dôraz na to, že hoci sme iní, každý z nás je perfektný.“

​„V našom vysielaní patrí Spievankovo medzi top interpretov, ich Angličanina má veľký úspech u divákov, a preto sme sa rozhodli na spoluprácu na novej pesničke osloviť práve Máriu Podhradskú. Mária je profesionálka, má dlhoročné skúsenosti s tvorbou pre deti a na scéne pôsobí už nejaký ten rôčik. Je to silná a zároveň krehká žena s veľkým srdcom a dokonale pretvorila naše myšlienky a vízie do pesničky. Okrem toho, že je autorkou textu a hudby, v pesničke si aj zaspievala,“ vysvetľuje producentka Dagmar Odrášková.

​Spievanka však nie je jediná, ktorá na novinke najobľúbenejšej detskej televízie JOJKO spolupracovala.Keďže macko Mojko je nováčik, jeho rozprávkoví kamaráti z obrazovky sa rozhodli spoločne ho privítať.

​Macka Mojka na obrazovky preniesla marketingová manažérka TV JOJKO Kristína Tráčová.

„Myšlienkou videoklipu je prepojiť krásny text, rozkošného macka Mojka a známe tváre z TV JOJKO. Mám veľkú radosť, že sa nám podarilo spojiť to najlepšie, čo máme. Myslím si, že je to veľká vzácnosť a veľmi ďakujem všetkým, ktorí priložili ruky k spoločnému dielu. Počas nakrúcania sme sa cítili ako v rozprávke.“

​Vo videoklipe okrem hlavnej hviezdy - Mojka, účinkujú Dúhalka, Sníček, malinyJAM, Hanička a Murko a tanečníčky z La Dansa School.

​Pár detailov prezradil aj vedúci výrobného štábu Peter Cesar Balent.

„Bola to najčarovnejšia výroba, akú sme kedy zažili. Interpreti boli milí, priateľskí a zábavní. Macko Mojko je rodená hviezda. Zažili sme aj prvú skúsenosť s nakrúcaním bábkových postavičiek a veľmi si ceníme všetky dobré rady, ktoré sme dostali od autorov projektu Hanička a Murko. Chalani z malinyJAM boli veľmi trpezliví. Prekvapilo nás počasie a asi tri hodiny sme kvôli dažďu čakali na jasnú oblohu, ich to však vôbec nezaskočilo. Dúhalka a Sníček nám priniesli slnko, dobrú náladu a ako vždy, profesionalitu a doslova srdce na dlani. A nesmiem zabudnúť na šikovné baby z tanečnej skupiny La Dansa School. Dúfam, že sa videoklip bude deťom páčiť.“

​Macko Mojko už mieri na televízne obrazovky, internety a samozrejme, aj k vám.

​„Macka Mojka môžete vidieť aj na živých vystúpeniach, kde sa predstaví spolu so svojím verným priateľom Miškom. Táto nerozlučná dvojica vám porozpráva pútavý príbeh o tom, ako sa Mojko rouhodol stať sa spevákom. Nebudú chýbať veselé pesničky, smiech a zábava. O termínoch vystúpení budeme informovať na našom webe jojko.sk, na sociálnych sieťach a vaše požiadavky spracujeme na [email protected],“ povedala produkčná TV JOJKO Zuzana Petreková.

Videoklip macka Mojka si môžete pozrieť TU