POĎ NA HOKEJ!

MS v ľadovom hokeji na JOJKOVI!

,,Poď na hokej!“ je nová hokejová pecka pre najmenších fanúšikov.

,,Hokej milujú otcovia, dedkovia, maminy, babiny a hlavne deti. Chlapci i dievčatá. Tento rok je hokej na JOJke a keďže sme hokejový národ, žijeme ním veľmi intenzívne. Po prvý raz v histórii si môžete pozrieť všetkých 64 zápasov majstrovstiev sveta na JOJ, JOJ Šport, JOJ Plus a tiež online zadarmo na JOJ Play. Novinkou od Sníčka Huga – Poď na hokej! chceme začleniť do víru diania majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji aj divákov najobľúbenejšej detskej TV JOJKO,“ povedala producentka Dagmar Odrášková.

​Hokej je obľúbený šport, ktorý je intenzívny a dynamický. Deti vo veku 4-5 rokov dokážu vyjadriť svoje sympatie k určitému druhu športu, či už na základe preferencií okolia, najmä rovesníkov a rodičov, ale tiež majú potrebu ísť s trendom.

​Podľa slov dramaturgičky TV JOJKO Branislavy Hronskej, pohyb v ranom detstve má niekoľko významných benefitov.

„Deti majú v útlom veku mnoho príležitostí na objavovanie, skúmanie a skúšanie nových vecí. Preto je dôležité vytvárať pozitívne zdravé prostredie pre ich rast, zábavu a radosť. A najmä, ak ide o prvé skúsenosti s ľadovým hokejom. Aktívne či pasívne. Považujeme za dôležité podporovať v našom vysielaní vzťah k športu a budovať pozitívne návyky u detí. Šport je nápomocný pre rozvoj pohybového aparátu, ale aj podporu duševného zdravia a rovnováhy. Rovnako ako nám, dospelým, aj deťom hokej pomáha pri odbúravaní stresu, uvoľnení nahromadenej energie a emócií. Pravidelný tréning môže dokonca priniesť zníženie únavy, lepší spánok, väčšiu psychickú pohodu a celkový rozvoj osobnosti.“

 Aj keď Sníček Hugo v pesničke spieva, že hokej je najlepšia zábava, je potrebné dodať, že deti okrem zábavy dostávajú počas tréningov a zápasov oveľa väčšie výhody do budúcnosti. Učia sa rešpektu voči súperom a trénerom, disciplíne a čestnosti, samostatnosti a spolupráci zároveň, budujú si zdravé sebavedomie.

 „Každý slávny hokejista mal raz veľký detský sen. Kým sa tak stane, je potrebné vynaložiť veľa úsilia, častokrát si odoprieť iné druhy zábavy, či oddych. Ak v niečo naozaj veríte, pracujte na tom!“ odkazuje všetkým spevák Sníček Hugo.

​Marketingová manažérka TV JOJKO Kristína Tráčová poukazuje na fakt, že práve šport je to, čo dokáže spájať.

 „Podpora zo strany rodičov, starých rodičov a okolia je extrémne dôležitá. Nielen skoré ranné vstávanie, vozenie na tréningy, nosenie ťažkej výstroje, príprava vyváženej stravy, ale hlavne podpora a motivácia. Rodičia vedia, že šport nie je len o tom hodiť dieťa na krk trénerovi, ale o možnosti aktívneho vytvárania príležitostí na zdokonaľovanie sa, o nových skúsenostiach a zážitkochPozitívna skúsenosť prináša pozitívne emócie. Verím, že sa Vám ich, milí rodičia, podarí vytvárať aj vďaka našej novej pesničke od Sníčka Huga. Ako pomôcku sme pre Vás pripravili aj karaoke verziu a text pesničky, aby ste si ju mohli zaspievať spolu po svojom, napríklad cestou na tréning.“

Pesničku Poď na hokej! uvidíte vo vysielaní TV JOJKO a nájdete ju na všetkých digitálnych platformách.

Videoklip Sníček Hugo - Poď na hokej! už teraz na YouTube.