ekofaktor_web

EKOFAKTOR na TV JOJKO

EKOFAKTOR je zábavno-vzdelávacia šou, v ktorej Thomas Puskailer, Ondro Antálek a Martin Madej predstavujú deťom témy z ekológie. So svojou šou konečne prichádzajú aj do telky! Vtipná a zábavná náučná relácia, ktorá okrem ekologických tém zároveň deti vzdeláva v témach o prírode a svete okolo nás.

Thomas Puskailer sa venuje ekologickým témam už niekoľko rokov so svojou EKOTOUR, hudobno-zábavnou šou, s ktorou vystupuje po celom Slovensku. Zábavnou formou sa snaží zlepšiť životné prostredie. "Projekt Ekotour existuje už od roku 2012, minulý rok sme mali 10. výročie.​"

Po desiatich rokoch sa rozhodol tento úspešný projekt v spolupráci s TV JOJKO preniesť aj na televízne obrazovky a tak vznikol EKOFAKTOR, ktorý bude mať premiéru 13. mája o 16:45.

Na čo sa môžeme tešiť? To nám Thomas prezradil v nalsedujúcom rozhovore. 

Momentálne si aj súčasťou nového televízneho projektu EKOFAKTOR, skús nám ho trošku viac priblížiť.

Budeme sa venovať rôznym témam ekológie, deti budeme učiť rôzne pojmy cez ekologické pesničky, hry a experimenty. Zábavnou formou im ukážeme, ako šetriť naše životné prostredie.

Akým témam sa v relácii EKOFAKTOR budete venovať?

Jednou z hlavných tém seriálu je odpad. Vysvetlíme si ako vzniká odpad, čo s ním máme robiť, ako ho triediť a ako ho recyklovať a upcyklovať. Deťom povieme o rôznych skládkach odpadu, poradíme im, čo s ním robiť, aby sme zlepšili naše okolie. Okrem odpadu si povieme aj to, ako šetriť energiu a vodu. Vysvetlíme si rôzne pojmy ako je bioodpad, recyklácia, upcyklácia, aký je medzi nimi rozdiel a tak ďalej. 

Je pre teba téma ekológie dôležitá ako pre rodiča?

Áno, je to pre mňa veľmi dôležitá téma. Ako rodič chcem ísť príkladom.

Vediete s Abbie chlapcov aj k ekológii? Na čo si tak najviac potrpíte?

Samozrejme vediem k tomu aj moje deti. Vysvetľujem im, do akého koša ide plast, papier, sklo a hrubý odpad. Kedže bývame na dedine mimo Bratislavy, tak tam to chodí tak, že napríklad každú druhú stredu chodia smetiari po papier a plast. Tak spolu s Noahom vtedy vždy dáme pred dom na cestu obrovské modré vrece na papier a žlté na plast. Spoločne samozrejme triedime aj biodpad, nábytok alebo kovy. Tie dávame na taký špeciálny zberný dvor, kam idem s Noahom dodávkou. My doma jednoducho triedime všetko spoločne až do posledného odpadku.

Kde si budú môcť diváci reláciu pozrieť?

Reláciu EKOFAKTOR si budete môcť pozrieť od 13. mája každú sobotu a nedeľu o 16:45 na TV JOJKO.