IMG_4948

Hugo Sníček: Práca s deťmi ma veľmi baví a napĺňa

Leto a prázdniny sa nezadržateľne blížia. S teplými mesiacmi sú už tradične spojené viaceré akcie, na ktorých môžete stretnúť aj hviezdy TV Jojko. Jednou z nich je Hugo Sníček, ktorý sa už letných podujatí nevie dočkať. Pri tejto príležitosti sme ho vyspovedali a zistili sme, čo má nového a čo v najbližších mesiacoch chystá.

Ahoj Hugo, na úvod nám prezraď, ako sa máš? 

Ahojte, mám sa výborne!

Nielen mňa, ale aj tvojich fanúšikov by zaujímalo, prečo si sa rozhodol byť spevákom pre deti. 

Študoval som na VŠMU bábkoherectvo a už počas štúdia na vysokej škole som sa začal venovať tvorbe a programom pre deti. Za speváka sa veľmi nepovažujem, ale práca s deťmi ma veľmi baví a napĺňa.

Ako vznikajú texty detských pesničiek?

S textami nám pomáhajú skúsení textári, spomenul by som napríklad pána Daniela Heviera. Na rapovom albume sa textársky podieľal aj raper Zverina. Pesničky na album Sníček a Dúhalka robila Kristína Tráčová.

Očakával si takýto úspech?

Úprimne, nečakal som, že bude taký záujem o vystúpenia Huga Sníčka, ale samozrejme ma to veľmi teší.

Čo pre teba znamená publikum?

Zdroj pozitívnej energie a motiváciu pri mojej práci.

Kde bolo najlepšie publikum?

Najlepšie publikum je každé jedno :) ale samozrejme som najradšej, keď je na mojom vystúpení čo najviac detí.

Akú máš najzábavnejšiu spomienku na koncert?

Raz mi počas jedného vystúpenia ušiel môj pes Gaston, ukazoval som deťom ako poslúcha, ale on zbadal mačku a rozbehol sa za ňou… Našťastie sa hneď vrátil späť, ale keby sa nevrátil sám, myslím že s ,,armádou” detí, ktoré tam boli, by sme ho určite chytili.

Čo očakávaš od detí na koncertoch?

Skôr dúfam ako očakávam a dúfam, že sa budú baviť, tancovať, spievať, súťažiť a koncert si poriadne užijú, sem-tam sa prihovorím aj dospelým aby sa ani oni nenudili.

Ktoré pesničky sú najobľúbenejšie pre teba a ktoré u detí?

Každá jedna pesnička je skvelá a rytmická, lebo na ich tvorbe sa podieľali mnohí úspešní hudobníci a textári, ale medzi moje obľúbené patria pesničky ako: Zvieratá, Slušnosť, Doprava, ale aj novšie: Na parket, Naša krajina, Hýbem sa, Príroda atď…

Na čo okrem pesničiek sa deti môžu na podujatiach tešiť? 

Deti sa okrem pesničiek môžu tešiť na rôzne vedomostné súťaže, ktorých témy sú zhodné s pesničkami na koncerte… tí, ktorí uhádnu, dostanú skvelé darčeky od TV JOJKO a tí ktorí neuhádnu, sa aspoň niečo nové naučia.

Našiel si si v tomto pandemickom období aj nejaké pozitíva?

Začal som chodiť viac do prírody a venoval som sa cestovaniu po našom krásnom Slovensku.

Teraz je to už, dúfajme, za nami. Čaká ťa po dlhšej dobe poriadne nabitý program. Tešíš sa na letnú sezónu plnú koncertov a vystúpení?

Veľmi sa na ňu teším a dúfam, že ma moje hlasivky nesklamú. Teším sa, že sa stretneme s deťmi takmer vo všetkých kútoch Slovenska.

Prezraď nám, čo v nasledujúcich mesiacoch chystáš?

Určite by sme chceli v budúcnosti ďalšie časti Sníčka a Dúhalky, pretože to posledné natáčanie bolo pre nás veľmi zábavné. Veľmi sa tešíme, keď môžeme pre deti natočiť novú sériu.

Ďakujeme ti pekne za rozhovor a prajeme ti super leto plné zážitkov...

Ja ďakujem, všetkých pozdravujem a veľmi sa na vás teším na mojich koncertoch.

Viac informácií o letných akciách s Hugom Sníčkom nájdete v sekcii eventy.