Zatancuj si s Nely_2

Zatancuj si s Nely, ľahké tanečné choreografie, ktoré nedajú deťom pred Jojkom posedieť

Za novým programom Zatancuj si s Nely je deťom známa profesionálna tanečnica Nely Portella. Vedie deti k tancu, hudbe a pohybu v tanečnej škole La Portella už 9 rokov. Ako profesionálna tanečnica vždy vedela, že bude tancovať a tvoriť práve v tejto oblasti. Narodenie dcérky Olívie definitívne rozhodlo o tom, že práve deti budú mať aj v jej profesionálnom živote dôležité miesto.

Aké boli Vaše začiatky s tancom?

Nelly: Častokrát si spomeniem, ako som ešte ako malé dievča na základnej škole ráno skoro vstávala, urobila si desiatu a utekala do školy. Zo školy na tanečnú a až večer po tréningu, som sa vrátila domov. Naša mama viedla vlastné potraviny na viacerých miestach a chodila do práce často ešte po tme. Bola mi, a vždy bude obrovským príkladom. Vytrvalá práca a disciplína, k tomu nás viedla a naučila nás to.

Neskôr prišli úspechy v súťažiach, aj tých medzinárodných. Pre tanec som sa nadchla a nič ma neodradilo, zostala som mu verná doteraz, keď už mám vlastnú rodinu. 

Ako viete zladiť rodinu a tancovanie, dá sa to vôbec?

Nelly: Príchod mojej dcérky Olívie ma priviedol k práci s deťmi, ktorým sa teraz venujem naplno v našej tanečnej škole. S manželom Eddym Portella, profesionálnym hudobníkom, spoločne tvoríme obsah našich tanečných hodín. Ja po tej tanečnej, on po tej hudobnej stránke. Práca s deťmi sa stala mojim poslaním, naozaj je to pre mňa spôsob života, niečo, čo ma motivuje, napĺňa a inšpiruje, do práce dávam celé svoje srdce.

Ako vznikla relácia Zatancuj si s Nely?

Nelly: K práci na tomto projekte nás inšpirovalo viac vecí naraz. Naša skúsenosť s pozitívnou reakciou detí na podobný typ programu, ktorý sme v minulosti pripravovali  a aj skutočnosť, že pre deti je pohyb a tanec v istom veku úplne prirodzený a nemajú problém sa tancom vyjadrovať. Cieľom bolo sprostredkovať im jednoduché tanečné choreografie, ktoré ich strhnú a namiesto sedenia pred TV obrazovkami si zatancujú a zabavia sa. A myslím, že sa nám to podarilo ☺

V desiatich dieloch sa deti môžu naučiť choreografie na hudbu, ktorú sme vyprodukovali špeciálne pre reláciu. Skladby sú robené v štýle latino, texty sú v slovenskom jazyku a tanečné choreografie vychádzajú z obľúbených krokov Cha Cha, Salsy, či Merengue…

Aké sú Vaše plány do budúcnosti? V tejto dobe keď sa všetko tak rýchlo deje a mení?

Nelly: Našou víziou zostáva tvoriť pre deti farebný svet plný pohybu, tanca a úžasnej hudby. V tomto období majú deti možnosť byť s nami online a pevne veríme, že sa čoskoro stretneme na tanečných sálach a počas leta na našich letných táboroch. Od septembra otvárame pre deti aj materskú škôlku.

Čaká nás tiež veľa práce na našich hudobno-tanečných projektoch a vystúpeniach. Radi by sme pokračovali aj v tvorbe užitočných pohybových relácií pre deti ☺