Ikabog Nakresli a vyhraj

Originálny príbeh z pera J.K. Rowlingovej môžu od 1. septembra čítať deti na pokračovanie aj v slovenčine.

Po prvýkrát v histórii sa slovenské deti môžu stať ilustrátormi jej novej knihy Ikabog. Ide o originálny príbeh z pera J.K. Rowlingovej, ktorý napísala pred viac ako desiatimi rokmi ako rozprávku na dobrú noc pre svoje deti. Hoci mala tento príbeh veľmi rada, vždy mala pocit, že je určený iba jej vlastným deťom. Teraz sa však rozhodla o tento obľúbený príbeh svojej rodiny podeliť a spríjemniť tak čas deťom a rodičom počas pandémie Covid-19.

Príbeh Ikabog, ktorý bol napísaný tak, aby sa čítal nahlas, sa odohráva v rozprávkovej krajine a ide o samostatne stojaci príbeh, ktorý sa neviaže na predchádzajúce autorkine diela. Aj tu však nájdeme témy, ktoré J.K. Rowlingová vo svojich dielach často skúma. So zverejňovaním jednotlivých kapitol na www.ikabogpribeh.sk štartujeme na Slovensku od 1. septembra 2020 a postupne budú kapitoly pribúdať do 16. 10. 2020. Celá kniha bude na stránke dostupná zadarmo až do 23. 10. 2020. Potom sa stiahne a začne sa pripravovať jej tlačená verzia. Najvzrušujúcejšie je však to, že rozprávku Ikabog môžu ilustrovať slovenské deti!

Ikabog súťaž - Nakresli a vyhraj!

Každý deň, pri zverejnení nových kapitol, zverejníme aj námety, ktoré by mohli deti nakresliť. Rodičia môžu prihlásiť diela svojich detí do oficiálnej súťaže. Víťazné ilustrácie sa objavia v tlačenej verzii knihy, ktorá vyjde vo vydavateľstve IKAR v edícii Stonožka koncom roka 2020. O víťazných kresbách rozhodne trojčlenná odborná porota. Všetky podmienky súťaže sú uvedené na stránke: www.ikabogpribeh.sk.

Každý víťaz súťaže Nakresli a vyhraj získa okrem umiestnenia svojej ilustrácie do tlačenej verzie knihy Ikabog aj knihy z edície Stonožka v hodnote 300 Eur pre svoju triedu.

Po vydaní knihy v decembri 2020 venuje J.K. Rowlingová svoj honorár na projekty na pomoc skupinám najviac postihnutým pandémiou v Spojenom kráľovstve aj vo svete.

Všetky deti, ktoré sa do súťaže zapoja alebo ich rodičia (v prípade, že ešte nemajú 13 rokov) môžu svoje ilustrácie zverejňovať na svojich sociálnych sieťach s heštegom #ikabogpribeh

Ikabog Zdroj: Ikar