DETSKÝ BENEFIČNÝ KONCERT

Pomôžte aj vy deťom s cystickou fibrózou

Ani vy ste ešte o tejto chorobe nepočuli? O čo teda ide? Cystická fibróza je závažné, život ohrozujúce, genetické ochorenie, ktoré vzniká mutáciou génu pre CFTR na dlhom ramienku 7. chromozómu. Výsledkom je chronické poškodenie pľúc, pankreasu, pečene, tráviaceho systému a ďalších orgánov. Frekvencia výskytu cystickej fibrózy u detí je 1:2500 –1:3500. V preklade to znamená, že ňou trpí 1 z 2500 – 3500 narodených detí. V našej krajine sa s touto nevyliečiteľnou chorobou narodí okolo 15 až 20 detí ročne. Kvalita života týchto detí je znehodnotená neustálymi zdravotnými ťažkosťami. O tejto chorobe sa však často nehovorí a veľa ľudí ani netuší, že existuje.

Občianske združenie Mici a Mňau v spolupráci s Klubom cystickej fibrózy tvoria aktivity na podporu informovania verejnosti a finančne či materiálne podporujú práve deti a mládež s cystickou fibrózou. Jednou z takýchto podporných aktivít je aj DETSKÝ BENEFIČNÝ KONCERT. Jeho hlavným cieľom je konkrétna finančná zbierka na špecializovaný rehabilitačný prístroj SIMEOX pre Tamarku, ktorá týmto ochorením trpí. Ide o vibračný prístroj, ktorý pomocou riadených vibrácií hustý, lepkavý hlien v pľúcach uvoľňuje a následne ho dokáže pacient jednoduchšie vykašlať a tak predísť upchávaniu pľúc.



Na rehabilitačný prístroj sa bude dať prispieť:
• priamo na akcii zakúpením lístka,
• nepriamo poukázaním 2% z dane na účet Občianskeho združenia Mici a Mňau,
• alebo formou daru tiež poukázaním na účet O.z. Mici a Mňau s uvedením do poznámky „DAR pre Tamarku“

V prípade záujmu o poskytnutie daru klikajte tu.

Príďte aj vy 27. februára 202017 hod. do DK  Ružinov a spolu s interpretmi ako Hugo Sníček, MalinyJam alebo Petrom Šestákom podporte deti, ktoré to potrebujú.