Zavod100m-Bratislavskych-6D_1

100 metrov Bratislavských, preteky šliapacích autíčok pre materské škôlky

Netradičné, originálne a milé. Všetky tieto prívlastky by sme mohli pripísať podujatiu s názvom 100 metrov Bratislavských.

Rozkošné preteky malých aútičok sa vracajú na scénu! Tentokrát sa uskutočnia v dvoch mestách. V piatok 30. mája 2023 na hlavnom námestí pred Dómom sv. Alžbety v Košiciach a 2. júna 2023 na Hlavnom námestí v Bratislave. Malých súťažiacich povzbudia rodičia ako aj návštevníci. Ide o preteky škôlkarov, ktorí sa musia do cieľa dostať čo najrýchlejšie, a to pomocou behu v šliapacích autíčkach limitovaných edícií. Podujatie 100 metrov Bratislavských je súčasťou pretekov veteránov 500KM SLOVENSKÝCH.

Šliapacie autíčka privezie špeciálna šliapacia odťahovka. Vybraní pretekári reprezentujúci jednotlivé škôlky budú trénovať na preteky so sprievodným komentárom, vrátane živého prenosu na obrazovky.

​Po odštartovaní sa na trasu vydajú všetky vozidlá zaradené do jednotlivých rozjázd. Trasa bude vyznačená a ohraničená. Vyhráva pretekár, ktorý ako prvý prejde cieľovou páskou.

Pôjdu sa štyri jazdy a následne finálna piata jazda s komentovaným priebehom. O šiestej podvečer vyhlásia víťazov pretekov. Tým odovzdajú víťazné krištáľové poháre. Ocenenie však čaká všetkých účastníkov pretekov. Nasledovať bude odovzdanie ceny pre rodičov víťaza pretekov a pre víťaznú škôlku.​

​Prví dvaja pretekári z každej ostrej jazdy postupujú do finálovej jazdy, v ktorej už pôjde o poháre. Prvý v cieli vyhráva preteky 100 metrov bratislavských a stáva sa absolútnym víťazom. Pre viac informácií o letných podujatiach sledujte náš facebook a instagram.

viac o podujati